Sabtu, 17 September 2011

GILA sudah...huhu

hari yang membosankan untuk diriku ini..
wah-wah rase macam nak gile tapi belum gile lagi masih waras...hehehe
ape nak jadi kat aku nie dah teruk dah... rindu kat orang tersayang macam separuh mati..
tapi tak boleh nak salah kan dia jugak... semua berpunca dari aku nak ke tak nak kena lah tanggung ssendiri... tapi setiap kali dia mengadu disakiti aku tak boleh nak buat apa-apa... terasa diri ini DAYUS...huhuh kadang-kadang terasa nak mengalah mendengar keadaan dia tapi pikir-pikir balik tak sanggup rasanya nak lepaskan dia. entahlah aku pun tak tau nak buat apa lagi... pening ~.~.. sekarang ni aku dah jadi penakut hadapi kenyataan dan selalu impikan sesuatu yang tak kan terjadi ibarat (menunggu bulan jatuh ke riba). sekarang keputusan terserah pada dia kalau dye sudah tak tahan aku merelakan tapi klu dia masih boleh bertahan aku akan teruskan... cuma aku tak mahu menyakiti kedua-dua pihak...

p/s: terpulang pada awk...

Khamis, 15 September 2011

rasa nak MENJERIT KUAT-KUAT..

erm tngok tajuk mcm pelik je kan... sebenarnye aku rase RINDU sngat-sangat kat seseorang 2... giler x rindu lame seyh x dngar berite...huhuhuh aku tau dye masih marah dengan aku, x pe memang salah aku pown... tapi jangan ar lama-lama RINDU tau x....huhuhu ble dah rase cam 2 macam-macam rase nak kuar, menjerit, tension, sedey, macam-macam ar... tapi aku cube buang perasaan 2 jauh-jauh takut nanti jadi gile lak aku nie... bile dah bosan mule ar pikir yang bukan-bukan untuk tidak berfikiran macam 2 aku HAPPY kan diri sendiri macam tongok movie yang baru downlode kew, dengar lagu kew tapi ad gak bile dah boring yang melampau aq nie suke study (wekkk nak muntah) tapi betul serius aku x tipu.. aq suke selak-selak je buku 2 tapi x bace pown... jadi ar daripada tak de...hahaha yang paling best bile bosan tu ialah TIDUR yew ar bile tidur kite tak payah nak pikir benda-benda lain... (yew aku memang kuat tidur).. orang cakap bila kuat tidur akan menyebabkan badan gemuk. gemuk...?? tapi aku x gemuk-gemuk pun.. sekeping je...hahaha


BOSAN-BOSAN kemana awk hah sayang..? erm tunggu dan terus menunggu.. (menunggu bulan jatuh ke riba)

Sabtu, 27 Ogos 2011

AIDILFITRI VS RAMADHAN

menjelang malam tujuh likur malam ini membuat hati ku merasa sayu kerana ramadhan tiba di penghujungnya. tapi malam bermula malam ini tingkatkan ibadah untuk mendapat keberkatan malam lailatul qadar... amin
erm sudah akhir-akhir ramadhan ini ramai pula yang sibuk membuat persiapan untuk menyambut aidilfitri, ada yang buat kek@kuih, ada yang cat rumah, ada yang kemas rumah... hai macam-macam lah..

sementara untuk menyambut aidilfitri menjalang tiba di sini saya ingin meminta maaf kepada semua yang mengenali diri ini (MOHD RIDHWAN BIN MOHD ROSLAN NOR) dari hujung rambut sampai hujung kaki. serta meminta maaf zahir dan batin..

kepada SYAZALIYANA RAZANABIHAH saya ingin meminta maaaf kepada awk saya tau saya banyak salah kat awk... halalkan segala pemberian awk kepada saya.. =)

kepada kawan-kawan SMK PETALING dan cikgu-cikgu saya ingin meminta maaf zahir dan batin selama berada di sekolah.. maklumlah hidup sabagai pelajar dulu bnyak nakal, wat hal...hehehehe

dan ucapan yang teristimewa buat keluarga yang tersayang owg nak mintak maaf zahir batin buat ayah, mak.... =)

sekian sahaja... selamat hari raya aidilfitri.

Rabu, 3 Ogos 2011

terima kasih tuhan

erm pada ramadhan yang penuh berkat nie aq ak kongsi sikit lagu nasyid...hehehe
harap kowg sume suke larh erkk..
lagu dari kumpulan mawaddah.
yang dianggotai oleh 4 kumpulan wanita..hehe



Ahad, 31 Julai 2011

RAMADHAN

assalamualaikum wbt
wah2x lame nye aq x update blog....
bukan x nak update tapi bz sikit assigment belambak maklum ar student...
nie nak cite pasal ramadham...
pejam celik, pejam celik esok dah nak masuk 1 ramadhan...
malam nie terawih ar...heheheh diharapkan ramadhan nie jadi yang lebih baik dari yang sebelumnya...
harap dapat mengharungi segala cabaran di ramadhan kali nie...

nak masuk ramadhan ni aq nak mnx maaf kat sume owg larh andai ad buat kesalahan yang senyaja dan yang x disenyajakan...
kita sume manusia yang lemah sering buat kesalahan...
kita patut bermaafan sesama manusia...
ok lah cukup smpai situ...
smbung buat assigmnet ... =)

Khamis, 7 Julai 2011

TEKA-TEKI TAHAP Albert Einstein

Albert Einstein telah menyusun dan membuat teka-teki ini pada beradab dahulu. Teka teki ini adalah berdasarkan logikal dan bukannya "trick" semata. Mengikut Einstein, 98% penduduk dunia tidak dapat memecahkan teka-teki ini. Adakah kita termasuk dalam baki golongan 2% yang mendapat jawapan itu ??


SOALANNYA/TEKA-TEKI:

Ada 5 buah rumah yang masing-masing memiliki warna berbeza.
Setiap rumah diami seorang lelaki dengan warganegara yang berbeza-beza.
Setiap penghuni menyukai sejenis minuman tertentu.
Merokok jenama rokok tertentu dan
Memelihara jenis haiwan tertentu.
Tidak ada satupun dari kelima orang tersebut yang minum minuman yang sama,
Merokok jenama rokok yang sama dan
Memelihara haiwan yang sama seperti penghuni yang lain.
Jdi siapakah yang memelihara IKAN??

PETUNJUK/KLU/FORMULA:


  1. Orang England tinggal di dalam rumah berwarna merah.
  2. Orang Sweden memelihara anjing.
  3. Orang Denmark suka minum teh.
  4. Rumah berwarna hijau berada tepat disebelah kiri rumah berwarna putih.
  5. Penghuni rumah berwarna hijau suka minum kopi.
  6. Orang yang menghisap rokok PallMall memelihara burung.
  7. Penghuni rumah yang terletak di tengah-tengah suka minum susu.
  8. Penghuni rumah berwarna kuning menghisap rokok Dunhill.
  9. Orang Norway tinggal dirumah pertama.
  10. Orang yang menghisap rokok Marlboro tinggal disebelah orang yang memelihara kucing.
  11. Orang yang memelihara kuda tinggal disebelah orang yang menghisap rokok Dunhill.
  12. Orang yang menghisap rokok Winfield suka minum bir.
  13. Disebelah rumah berwarna biru adalah tempat tinggal orang Norway.
  14. Orang Jerman menghisap rokok Rothmans.
  15. Orang yang menghisap rokok Marlboro berjiran dengan orang yang minum air.

p/s: sape tau jawapan nye kita kongsi2 larh sebab aq pown x tau jawapan nye agy....heheheh



Selasa, 5 Julai 2011

origami


mase cuti2 nie habiskan lah mase dengan bende2 yang berfaedah contohnye origami nie...
sebenarnya origami nie boleh wat kowg jadi lagi kretif... kire2 okeyh ar 2 kowg juz lipat2 kertas je and than hasilnya kowg leyh wat hiasan kat bilik kew kat rumah kew....
sebenarnya aku nakk cite cuti2 nie aq wat origami gak tapi x larh sehandal owg yang expert...
aq pown blaja kat YOUTUBE jewh...hehehe
setakat nie baru wat lotus flower, swan, butterfly n 2, 3 jenis bunge agy...hehehe
klu kowg rase berminat leyh ar try2 origami nie...
hehehehe