Ahad, 29 Mei 2011

mendaki bukit broga...



lepas balik dari pantai imur 2... aq lepak kampung jap... coz nenek aq suruh duduk sane dulu pas 2 baru balik...
erm patang 2 boring2 tak tau nak wat ape klu kat sini leyh gak on9 petang2...hehehe
so aq ckp ar gan sdare aq.. dye ckp "jom panjat bukit broga" alarh bukit nie kire terkenal ar gak coz dulu mase datuk syiekh muzhaphar syukur kawin dye ad bergaambar kat bukit nie...
bukit broga nie terdapat kat SEMENYIH sempadan NEGERI SEMBILAN....
klu dri kampung aq BERANANG naek moto dlm 10 minit....
so aq mule gerak kul 5 petang coz dye ckp nak tngo matahari terbenam...hehe
sampai sane parking moto... gerak untuk mendari.. tapi kteowg rowk dengan pakai selipar pakai baju biase2 jewh...hahahaha
daki pnye daki mmg penat... sedare aq yang kire badan besar nie dah separuh mati dah aq tngok... dye pnye rehat smpai terbaring kat atas tanah 2...hahahah
sampai kat atas kteowg tngok pemandangan mmg terbaik.... cantik giler dengan angin yang bertiup sesegar angin di tepi pantai...hehehe
tengah aq duduk atas batu 2 sedare aq yang ppuan nie pangil aq ingat kan nak ape upenya nak bagi aq marker pen tah mane tah dye jmpe.... so aq ape agy dengan idea giler aq tulis name seseorang kat atas batu 2....eheheh name sape..??? aish ade ler...hahaha
kteowg duduk2 kat puncak sambil menunggu matahari terbenam....
sampai watku matahari terbenam klu x silap kul 7 petang...
mmg cantik, terbaik pemandangan.... perggghh cantik giler....hehehe
puas aty aq penat mendaki td terus hilang....
dah selesai tngok pemandangan kteowg turun..
mase nak turun mmg susah bape kali aq terjatuh...hahaha
selipar putus larh....hahaha 2 ler mendaki pakai selipar...hahaha
sampai di rumah dengan aty teruje..hahaha
nie aq nak share skit pic gan kowg...














l

fon si dia hilang...??

erm fon si dia hilang rupenye ingat kan ape td...
ptot ar aq msg x epy.... risau ar gak semalam...
ary nie dye tepon kte fon dye hilang... lege skit aty nie...hehehe

Sabtu, 28 Mei 2011

syazaliyana razanabihah

awk nape awk diam jewh sy msg awk x balas...huhuh
awk marah kan sy agy kew....huhuhuu
bukan mkksud sy nak sakit kn aty awk... x de niat tau...
awk sihat kew..?? awk x pape kew...?? saye risau ar.... harap awk x pape tau...huhuhu
awk maafkan sy atas kesilapan sy...huhu
sy sayang awk...huhu jgan wat sy cam nie....risau ar...huhuhu
awk take care tau....
huhuhu
YA ALLAH selamat kan larh hamba mu YA ALLAH
jauhi dari sebarang perkara yang x diingini...amin...

visit TERENGGANU + KELANTAN...

jom jln2 ke kelantan...hehehe
cam nie cite nye... ary isnin ary 2 sedare aq tepon ajak aq gi kelantan coz dye nak tngok2 tmpat dye nak smbong blaja nnty... tempat 2 KOLEJ ISLAM SAINS TEKNOLOGI (kist) kat bachok...
so aq pown ape agy teruje ar.. yew ar x pnah jejak kaki kat pantai timur...hehehe
so aq balik ar kmpong petang isnin 2 dgn moto aq 2...hehehehe
sbb nak pegy nye ary selase....

esoknya (selasa) lepas solat subuh kteowg terus gerak menaiki kete pakcik aq (toyota hilux)
perjalanan pown bermula...hehehe
mmg x dinafikan mmg penat...huhuhu
melalui highways karak mmg BOSAN + SERONOK bosan coz duduk lame2 seronok plak coz dpt tngok pemandangan yang bez...heheh

spas 2 pemandangan highways pown dah x de coz dah masuk terengganu... lalu tepi pantai melihat rumah2 tepi laut... pejalanan diteruskan dan aq tertarik gan satu tempat nie klu x silap kat DUNGUN kowt coz ad mall yang lengkap (wayang, bowling n etc)
pas 2 kte owg berenti kat masjid terapung gelaran orang tapi name nye MASJID SULTANAH TENGAH TENGKU ZAHIRAH....
mase pegy nie kteowg x singgah bandar KUALA TERENGGANU coz nak cepat...
n singgah di kedai makan di setiu...
terus agy hinnga sampai di KOTA BHARU...
di situ kami bermalam di HOTEL TEMENGGONG dekat2 gan pasar siti khatijah...
kteowg x rus ke bachok coz dah malam...
hotel nye boleh ar tahan tapi paling bez services dowg...mmg terbaek..heheh

esok (rabu) kteowg terus pejalanan ke BACHOK....
sampai bachok tercarik2 mane kolej nie...
ikut je sign board kat tepi jalan....
ikut pnye ikut tapi nape dye byk dlm kawasan pokok getah nie....pendalaman giler... igat kan salah jalan.... RUPANYA....
satu lagi kejetan yang terjadi... mmg ad kolej kat tngah2 ladang getah 2....
wah3x!!! mmg terbaek ar.... tersorok giler... kolej dah macam tadika...hahaha
kecik giler x macam kolej yang kat KL nie...
mmg pendalaman giler.... masak ar sedara aq nnty... eh lupe lak nak gi tau sedare aq nie ambik corse TEKNOLOGI KARDIOVASKULAR... alah nak jdi doktor jantung ar 2....heheh
jlan2 jap tngok2 sekeliling kolej.... tersenyum panjang aq....heheh ish2x...

lepas melawat kteowg beransur pulang ke KL...
TAPI x terus balik kte owg singgah dulu kat BANDAR KUALA TERENGGANU...
kat bandar KT 2 aq tngok banyak pembangunan dari di kelantan..
kat bandar 2 aq tngok aq mydin gan giant besar kat tenggah2 bandar n aq terpandang ad kuartes kat betul2 tepi giant 2... kat situ larh tempat MY BUAH HATI tinggal dulu...heheh
pas 2 aq ad nmpak SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN SULTAN SULAIMAN.... mmg cantik sekolah 2 mmg besar....hehehe
then kteowg gi jln2 kat PASAR PAYANG...hehe
sebelum pegy pasar payang aq singgah makan kat kedai yang mengadap sungai kuala terengganu 2... kat situ makanan mmg terbaek larh SEDAP GILERRRR...
aq order NASI AYAM PENYEK.... sedaPPPPP...
tapi harga nye mmg mahal... tp x pe sedap....hehe smbil makan leyh tngok pemandangan masjid kristal dari jauh....hehehe

jalan2 kat pasar payang aq beli baju selai tuk wat kenangan....hehehe
makcik aq beli mcm keropok lekor ar dodol ar macam2 ar....heehe banyak barang...hehe
tapi x bez aq jln2 x puas coz pegy sehari jewh tapi x pe ar dapat jejak kaki gak kat situ...hehehe

lepas 2 kiteowg terus pejalan balik ke KL....
itu larh serba sikit tentang pejalanan aq yang singkat di PANTAI TIMUR...
pape pown TERENGGANU mmg TERBAEK...hehehe




Rabu, 18 Mei 2011

KONGSI ( lu langsi lu mati)

tadi aq pergi tngok cite yang dowg kate akkan melet0pkn pangong...
cite ape agy cite KONSGI ar...
mmg aq tngu2 cite nie kuar.... dngar cite bez giler...
ok ary nie berpeluang tuk pergi tngok cite 2....
aq gi tngok kat IOI jewh coz dekat gan umah aq..
nak tngok kul 5.00 so kuar ar umah kul 4.45 bukan lame pown nak gi sane agy pown aq naek moto kan...hahahaha
smpai2 beli tiket trus masok...
cite bermula... erm setelah tngok cite 2...
komen aq cite 2 bez tapi x de ar gempak sngat biase2 jewh...
x seindah owg cakap...
tapi x rugi ar tngok terhibur ar gak..hahahaha
tapi lepas nie nak tngok cite KL GANGSTER lak... tngok cam ne nnty bez kew x...hehehe

Isnin, 16 Mei 2011

result...

ary nie 16/5 result kuar..
sape budak poli msti cuak kan... bukan pe takot fail...huhuh
termasok ar aq nie mmg jjur pagi tadi mmg cuuak ar mase nak tngok...
tapi mcm rutin biase bile result poli kuar ramai yang x leyh login sebab rmai yang bukak...adoi..
tapi aq cube2 gak wat smpai naek bosan aq...adoi..
bile kat rumah aq x leyh bukak...
aq beralih bukak kat cc... kul 8 td aqq gi cc tuk bukak result...
kat cc pown susah nak bukak... tapi aqq terus cube..
akhirnya bboleh pown setelah penat mencube...
tngok2 jewh result teru jadi lega....
alhamdulillah syuur sume nya lulus....
thankz YA ALLAH..

result
AA201 ISLAMIC EDUCATION A- Lulus
AR201 CO-CURRICULUM A- Lulus
AS101 SOFT SKILLS A- Lulus
BA201 ENGINEERING MATHEMATICS A Lulus
CB201 CADD FOR BUILDING SERVICES A Lulus
CB202 BUILDING SERVICES PRACTICAL A Lulus
CB203 VENTILATION AND AIRCONDITIONING C+ Lulus
CB204 ELECTRICAL SERVICES A- Lulus
CB205 PLUMBING SERVICES B+ Lulus
PB201 ENTREPENEUSHIP A Lulus

PNM : 3.61 HPNM : 3.7

aq x sehebat kowg sume...huhuhuhu
tapi alhamdulillah..

Ahad, 15 Mei 2011

nasyid...

tajuk nye nasyid...wah3x... cewah...heheh
erm tapi mmg aq minat pown naysid...
sbb lagu dye leyh tenangkan diri...
tapi rock jiwang pown aq suke gak...hehehe
eh ape lak jiwang masuk lak nie...hehehe
kembali pada nyasid aq tau tau ar nape ramai yang lebih sokong lagu omputing 2...
bukan nak cakap ape tapi mmg aq x bape suke lagu omputih... tapi ad ar skit..
aq rase larh kan lebih tenang dngar naysid.... 2 pendapat aq larh...
ad gak owg kate aq nie ketinggalan zaman coz x layan lagu english...
tapi bag aq lagu cam 2 mmg aq x suke.... nape dowg nak ckp cam 2...
diri masing2 lain ko ad minat sndiri aq ad minat sendiri..
aq minat nasyid larh... buukan marah cume bagi tau jewh...hehehe
lagi satu mmg dari kecik aq x suke english...hehehe
tapi aq suke blaja bahase arab....heheh sume x tau minat aq nie termasuk keluarge aq...heheh



nie lagu yang aq baru downlode coz ad hanbe Allah nie share gan aq.... kami mmg same2 minat nasyid....hehehe syukrun..
AISYA HUMAIRA _UNIC

Wajah berseri pipi kemerahan
Engkau digelar Aisya Humaira
Namun bukan ingin ku bicarakan
Hingga dirimu jadi sanjungan
Tetapi merahnya dalam perjuangan
Peniup semangat suami

Khabar al kisah ku titik bermula
Telah mencalar kebahagiaan
Fitnah munafiqun tak kenal sesiapa
Insan yang mulia atau sahaya
Hatta dirimu mahar melebih
Yang setanding embun kasirin

Usah ditanyakan mengapa
Lewatnya turunnya nur itu
Bagi membuktikan kepalsuan
Tuduhan seorang pendusta

Pilihlah hikmatnya
Di sebalik tiap kejadian yang telah berlaku
Tuhan tidak akan pernah
Mempersia-sia ketabahan soerang insan
Dalam mengharungi arus kehidupan
Yang penuh lena ujian

Takkan terhidu harum mewanggi
Jika tak dinyalakan setanggi
Takkan terasa manisnya hidup
Andai tak dilambung gelora

Kau isteri sejati yang memangku nabi
Saat hujung nyawa kan pergi
Sungguh beruntungnya dikau
Punyai suami yang amat mengasihi umatnya
Dia insan yang mulia
Kau semadikannya di ruang kamarmu


sunway lagoon

nak cite sikit yang semalam aq gi sunway lagoon gan mmber skolah..
emy, syafix, aloi, syaz...
rancang nak reunion tapi memandangkan ramai yang x pegy mmg batal lah en...
kiteowg naek kete syafix coz jimat sikit x yah ar aq bawak moto...hahaha
masok sunyak lagoo. kiteowg masuk yang ALL PARK pnye
harge nye RM75
mahal..??? mmg ar mahal tapi ape salah nye skali skale...
tapi mmg bez ar kat sane... dapat maen ALL game 2... ary 2 pegy x masok yang all park, masok yang harge biase jewh..
kiteowg pegy dlm kul 11.30 balik kul 5.00
tapi yang x bez si dia x ikot... klu si dia ikot mmg ar bez gile....hahahahah
kat sane ad mcm2...
kat sunway lagoon ad 7 park..
EXTREME PARK: paintball shooting range, wall climbing, all train vehicle, kayaking, jet boat, swan ride, flying fox...
kat extreme park nie aq maen paintball bez owh peluru cam buah tomato lak....hahah
pas 2 aq naek kayak gan syaz.... tapi siot pnye emy gan syafiq maen simbah2 lak dah ar air tasik 2 busuk....adoi...
flaying fox aq gan syafix x naek...hahahaha
mase dowg gi maen flaying fox 2 aq gan syafiq gi ar kat loker tah cam ne loker x leyh bukak..adoi... pas 2 ternampak ar upenye ad tali bag emy tersangkut perrrggh puas kiteowg mmbukak nye... yang susah nye pakai password nak bukak... akhirnyaa kkami berjaya gak....hahaha

WILD FIFE: kteowg tngok mcm2 binatang tapi x sebanyak kat ZOO ar...heheh
tapi bez ar...

WORLD OF ADVENTURE :kat sini banyak aktiviti air ar.... gelonsor air kte maen bez 2 bez tapi yang x bez 2 menunggu nak naek 2 mmg ramai owg...adoi...

WILD2 WEST: vultuure, buffalo bll coaster, niagara fall flume ride, chief crazy horse carousel, colorado splash mc2 agy ar...

WATER OF AFRICA: tmpat water park

BEACH SURF: kat sini ad tnpat maen bolo tampar gan futsal pantai....

SCREAM PARK: kat sini ad umah hantu... kiteowg masok ar kat sini mule kat pintu masuk ad owg bagi taklimat pendek... ckp x leyh usik antu time ckp 2 ad ke patot hantu sergah aq x terkejut tapi mmber aq ar....hahahaha
dye sroh make one line... kes menolak2 x nak duk dpan... akhirnye aq mengalah aq duk dpn... coz aq ar berani skit dri mmber yang laen... betul x tipu..
mule2 masok 2 rase takoet ar gak... tapi laem2 dah x rase pape pown... tapi si syafiq 2 dari masok smpai kuar asik pegang bahu aq jewh... penakut betul ar...
dah suku jalan x rase takot dah... aq siap leyh lawak2 agy kat dlm 2... aq rase antu pown dah bosan nak kenekan aq.... abiyh dye sergah aq x takot pown... aq kenekan balik ad ar...hahaha
saje je nak menganjing aq diam2 jalan tngu kat tingkap kecik yang antu kuar 2 kan.... aq tngu kat situ antu kuar2 jewh dye lak terperanjat aq sergah....hahahaha nak kenekan aq silap owg ar...hahaha macam2 agy aq wat... aq rase antu dah x aq selera kacau aq...coz asik x menjadi jewh..hahaha

2 je cite panjang lebar aq kat sane....hahaha

Rabu, 11 Mei 2011

erm jam baru...



ish nakalnya awk...huhuhuh

ape larh awk nie pagi tadi ckp sesuatu yang x nak sy dngar..
tapi petang tadi awk call ckp x jadi lak (beserta dengan pujukkan sy)...hehe
ish maen2 ar awk bnde2 cam nie....huhuhu
laen kali jgan wat agy tau...huhuhuh
tapi alhamdulillah ar dpt baek2 balik gan awk...
awk tau betape HAPPY nye sy....heheh
thankz sayang..
rase cam semangat yang telah pudar pagi tadi telah semakin normal kembali..
ish nakal nye awk... nie sy geram nie.... cubit kunk...hehehe
laen kali INGAT!! jgan maen2 bnde cam nie tau awk!!!


Selasa, 10 Mei 2011

nasib baik ada mereka...

sentiase berada di sisi aq...

SYAKIR
SYAZANA
SYAZALINA
SYUKRI
SYAMER
SYIEFA

sayang korang sume... <3

sedih tahap maksimum...huhhuhuhu

kenape ne sume jadi pade aq..huuhu
aq x nak akhiri hubungan aq gan dye...huhuuhu
aq x sngup kehilangan dye...
dye untuk aq selamanya...
tapi aq x leyh pentingkan dri sendiri... mybe nie yg terbaek tuk dye..
nie leyh wat dye x tersikse agy... andai sume nie terbaik tuk dye aq snggup..
walaupun hubungan nie dah diakhiri tapi ruang di hati aq tetep tu dye..
akan aq tngu saat di kmbali suatu ary nnty..
akan ku simpan kenangan nie baik2 tuk ku ceritakan pada suatu hari nnty bile dye kembali...
kenapa keluarge dye x pnah pham ttg kami..
aq bkan mintak ape2 pown cume aq mnnx untuk menyayangi dye je..
aq iklaz mmg x de sbb laen..
sayang... saye mnx tolong izinkan saye simpan sume kenangan kite..
simpan ape yang awk bagi kat saye...
coz 2 larh peneman kat sy di saat awk x de di sisi sy agy..
izinkan sy simpan gmbar awk coz dngan gmbar 2 leyh mengubati kerinduan sy kat awk nnty...
sy akan tngu awk, sy tau bnyi nye gile tapi itu akan sy wat... awk segalanya bagi saya..
x pe sy jji yang sy akan blaja rajin2 dapat kje elok2 kumpul duit bnyak2... saat 2 nnty sy akan jadikan awk pemaisuri dlm idup sy...sy jji 2 awk...

iklaz dari insan yang menyayangi diri mu kasih..
I LOVE U SO MUCH...

Sabtu, 7 Mei 2011

akhirnya... hehehehe

hahaha akhirnye dapat gak aq date gan insan yang tersayang...heheh
thankz ar sayang...heheh
mmg bez ar awk.. terbaik....
lame gak x date gan dye rase rndu dah terubat sikit..
eh sikit jewh ar coz bkan dpt lame2 pown.. tapi jadi ar dari pade x dpt...hehehe

TERBAIK DARI SYAZALIYANA RAZANABIHAH...
THANK SAYANG...

Jumaat, 6 Mei 2011

hari ibu (IBUKU WANITA TERHEBAT)

ari ini adalah HARI IBU buat sume ibu2 di luar sama..
ary nie aq x tau nak wat pe... wish hari ibu kat mak aq jewh ar...
nak bagi hadiah tapi x de duit...huhuhu
x pe mak nnty ary jadi mak bulan 12 nnty owg beli hadiah erk..
erm rase2 nak beli ape erk..??
hah!! beli fon jewh ar... coz selame nie mak aq pnah ckp fon dye slalu rosak, beteri rosak larh, x leyh on larh...
x pe nnty duit PTPTN masok owg beli fon tuk mak...heheheh
beli fon mahal ar skit... ape larh sngat duit kite klu nak dibandingkan gan PENGORBANAN mak..

serius selame nie mmg aq bertuah ar dpt ibu yang HEBAT cam mak aq...
mak aq mmg sporting, caring, TERBAEK ar...
aq rase ar kat dlm dunia nie x de ppuan yang setanding gan mak aq agy wat mase skunk ar..
aq x jmpe agy ppuan sabar cam mak aq...
impian aq larh en nie x berkait gan kamu yew SAYANG...hehe
impian klu ciri2 isteri larh en.... jadi setanding mak aq ar.... tapi zman skunk nie mmg ssuh nak dpt ppuan yang ad ciri2 mak aq 2...
ciri yang paling aq hormat mak aq is SABAR....mak aq owg yang paling sabar ar
ad 2 kdg2 bapak aq marah2 mak aq, dye sabar jewh ikut jewh ckp bapak aq..
smpai kdang2 aq lak bngang gan bapak aq 2....hhuhuh

Klu aq jmpe ppuan yang setanding gan mak aq mmg bertuah idup aq nie...
mak aq pnah ckap gan aq mase kteowg tngok cite P.RAMLEE..
"wan klu ko nak cari isteri biar cari yang PEREMPUAN bukan BETINA"
"biar ad BUDI jgan ad HATI"

kepada sayazaliyana razanabihah jgan kecik aty erk klu text sy nie wat awk kecik aty kew ape..
sy x bermaksud cam 2.... sy sayang awk sy terima awk seadanya....
tapi kte saling nasihat menasihati... sy cume nak ckp ape yang mak sy smpaikan jewh...
ttg mama ckp kat awk 2 sy akan usaha blaja rajin2 dpt kerja elok2...

SELAMAT HARI IBU KEPADA IBU WANITA TERHEBAT
(ROHANI BT ISMAIL)

member oh member!!

ary nie aq jln2 lagi gan mmber aq...
mmg cuti nie keje aq mmg berjalan sakan...hehhe
smpai duit pown dah tngal sikit...huhuhu
aq gi ONE UTAMA kat damansara...
naek kete syafiq dye bawak kete x pe selamat aq x yah bwak moto pnas2 2...heheh
kete persona lak dye bawak...huhuhu kdang2 terase jeles lak...tp nak wat cam ne kite x mmpu... bersyukur ar ape yang ade...
yang gi tadi emy, syafiq, aloi gan aq jewh...
kiteowg gi sane maen boling....
muraah ar gak... dye kire studeny price... 1jam 15 inggit x kire ar bape owg yang maen...
kite maen 2 set dlm mase 1 jam...hahaha
set pertama mmg aq kalah teruk... alarh saje jewh coz aloi x reti maen x kan ar nak maen btol2 cian ar kat dye...
tapi smpai tngah set aloi perrrggghh gile dye maen hebat gak.... ish x leyh jadi nie...
masok set 2 aq pown maen ar btol2... tngah set aq no 1 tapi cam cibai akhir set lak emy potong aq... beze 2 mate jewh...perrgghh bengang siot..
aq pnye mate 101 dye pnye 103...ish2..

pas 2 nak balik nie satu lagi cite... kuar jewh OU 2 mmg aq kene "BAHAN" gan emy & syafiq..
klu dowg 2 jmpe mmg dowg target aq pnye...
ergggghhh dlm kete pown same gak kete agy teruk....tapi aq diam jewh... malaz nak ambik port.... dowg guaw jewh 2...tapi serius mmg aty aq panah mase 2.... erm dalam aty aq cakap " x pe ar sabar jewh mmber2 kan guaw2 jewh 2"
mmg sepanjang balik 2 aq diam jewh ar malz nak layan dowg kunk klu dilayan menjadi2 lak dowg.....
tapi x pe ar mmber ar kan x kisah ar.... aq nie jenis yang x suke terus "MAKAN DALAM" nie kan mmber2... aq bkan sesetengan jnis owg mmber BAHAN skit terus putus kawan... ish x elok ar cam 2.... wlau cam ne pown mmber tetap mmber
last nak balik 2 syafiq anta kat umah aq, aq ckp THANK... hehehehe

Rabu, 4 Mei 2011

rindu pada si dia...

rindu pada buah aty yang jauh nuun disana...huhuh
erm semalam dye call tapi ckp sekejap jewh ckp ary nie mybe boleh call lame2..
tapi ary nie dye anta msg ckp x leyh nak wat super sever
tapi x leyh nak salah kan dye gak dye ad sbb tertentu 2..
aq sebagai laki kene paham masalah dye x leyh nak pentinggkan diri sndiri..
tapi jjur ar mmg aq rndu nak ckp lam2 gan dye.... tapi aqq x leyh nak mengharap sngat coz keadaan x sesuai...
aq kene terime ar dye seadanya coz sepanjang idup aq, aq x pnah rase disayangi cam ne dye sayang aq sebagai kekasih.. aq nie bkan nye encem n sempurne cam owg lain x layak mnx lebih dari sepatutnye ...
kire bersukur dapat insan yang menyangi aq...
tapi kdang2 aq kesian kat dye tersikse... aq x snggup tngok dye cam 2..
klu sal diri aq, aq x ksah biar tersikse skali pown aq terime seadanya
sayang sowi klu wat aq x epy gan sye wat awk tersikse, wat awk merana.... tapi sy x mampu nak wat pape...huhuhhuhu

Selasa, 3 Mei 2011

jalan-jalan KL..

ary nie aq diajak oleh mmbber sekolah aq dule gi jln2 kat kl...
so pegy ar coz dah lame x kuar gan dowg..
tapi sebelum 2 kteowg gi ambik sijil SPM kat sekolah SMK PETALING
pegi sekolah jmpe cikgu sejarah aq....CIKGU SAPIZA...

lepas 2 kteowg gi sunway pyramid..
kte pegy naek moto je... moto aq emy yang bawak..
aloi naek gan syazni
na'afar naek moto sowg....hahah
pegi sunway plan nak tngok wayang..
so pegy ar tngok wayang...
tngok2 cite pe yang bez...
then tngok cite THOR..
bez ar gak cite dye.... tngok wayang TGV

lepas gi sunway perot pown dah berbunyi mcm2 lagu dah nie...
so emy tnye nak makan kat ne...
so aq ckp ar nak mkan kat NASI LEMAK ANTARABANGSA kampong baru
plan mmg nak makan kat sane tp last2 makan kat kmpong baru gak tapi kat kedai lain...
nasi lemak gak... tah ape tah name kedai 2 tapi kat depan SMK KAMPUNG BARU..
boleh tahan ar nasi lemak dye.... aq ambik 2 bungkus alarh 1 bungkus baru 70sen..heheh
si nafar 2 ambik lauk kat pinggan lain so kte owg kongsi ramai2....
smpai situ jewh cite aq ary nie.... kite smbong hari lain lak..
peace no war..=)

Isnin, 2 Mei 2011

putrajaya + i-city + uptown shah alam..

erm cite nye bermula mase aq kat kmpong...
boring2 mase kat kmpong aq pown ape lagi timbol idea untuk gi jln2..
so aq ajak ar sedara aq gi jln2 coz ary 2 dye msok keje kul 6...
tapi akhirnya dye PONTENG keje disebabkan nak jln2 gan aq...hahahaha

mule2 kteowg gi kajang dlu niat diaty nak tngok wayang kat sane..
tapi!!! tah cam ne moie yang ad kat kajang HANYA movie HINDI..
ape sudah jadi sudah tukar kew wayang 2..??
aq pown pelik...

pas2 ambik keputusan tuk gi ALAMANDA putrajaya,,
smpai kat sane mmg terget nak tngok wayang..
kteowg trus gi wayang.. mmg wayang kat sane tersorok skit...
mule2 igat nak tngok cite RIO... tapi sold out....pergghhh
tapi ad cite fast furious 5....
tapi setelah tengok cite 2....mmg TERBAIK ar cite 2...
nak2 agy THE ROCK lak ad belakon...
cite 2 mmg gempak..... x sia2 pegy jauh2..hahah
lepas tngok wayang kteowg gi ar pusing2 ptrajaya
pegy masjid terapung...mmg cantik masjid 2...solat magrib kat masjid 2...
masjid besi pown ad gak...masjid 2 x de dinding 2....

pas 2 dah bosan putrajaya beralih pula ke shah alam..
perggghh mmg jauh ar....tapi puas ar dpt jln2...
mule2 gi i-city jln2...tngok mmg ramai owg ar coz mlm minggu kan..
mcm2 ad.... ad rumah ais...ad cam fun fair...ad lampu2 2 jewh kowt...hahah
tngah2 jln2 rase lapar lak...
trus drive ke BATU 3 shah alam... tuk mkan di kdai PAK TEH..
tapi!!!!! kedai pak tem ttup....cam siot jewh...
mkan ar kat kedai sebelah nye.... kedai 2 x sedap!!!!! mahal lak 2....
hurm.....
lepas makan gerak ke UPTOWN shah alam...
jln2 gan sedara aq mmg terbaik ar... setiap inci kedai kteowg jln naek lenguh kaki aq nie...hahahahah
x bli pape pown coz mmg tngah x de duit..hahaha
pas balik kmpong dalam kul 3am.....
eh lupe lak nak ckp name sedara aq... owg pngil dye ayap (asyraf hakim ramli)

balik kampung!!

lepas jewh abis dinner 2 esok nye aq pown balik kmpong...
aq balik ary khamis...
balik sowg jewh naek moto...
agy pown kmpong aq bkan jauh sngat sejam leyh smpai..
msti kowg nak tau kan kmpong aq kat ne...??
kmpong aq dekat jewh... kmpong kat negeri sembilan tapi sempadan selangor...
klu kowg tau nie name kmpong aq...BERANANG (kampong daching)
klu x tau cari jewh kat google map...hahahah
aq duk sane smpai ary nie ar (isnin)
bnyak agy cite aq mase kat kmpong 2 nnty aq cite agy....
hehehe