Sabtu, 28 Mei 2011

syazaliyana razanabihah

awk nape awk diam jewh sy msg awk x balas...huhuh
awk marah kan sy agy kew....huhuhuu
bukan mkksud sy nak sakit kn aty awk... x de niat tau...
awk sihat kew..?? awk x pape kew...?? saye risau ar.... harap awk x pape tau...huhuhu
awk maafkan sy atas kesilapan sy...huhu
sy sayang awk...huhu jgan wat sy cam nie....risau ar...huhuhu
awk take care tau....
huhuhu
YA ALLAH selamat kan larh hamba mu YA ALLAH
jauhi dari sebarang perkara yang x diingini...amin...

visit TERENGGANU + KELANTAN...

jom jln2 ke kelantan...hehehe
cam nie cite nye... ary isnin ary 2 sedare aq tepon ajak aq gi kelantan coz dye nak tngok2 tmpat dye nak smbong blaja nnty... tempat 2 KOLEJ ISLAM SAINS TEKNOLOGI (kist) kat bachok...
so aq pown ape agy teruje ar.. yew ar x pnah jejak kaki kat pantai timur...hehehe
so aq balik ar kmpong petang isnin 2 dgn moto aq 2...hehehehe
sbb nak pegy nye ary selase....

esoknya (selasa) lepas solat subuh kteowg terus gerak menaiki kete pakcik aq (toyota hilux)
perjalanan pown bermula...hehehe
mmg x dinafikan mmg penat...huhuhu
melalui highways karak mmg BOSAN + SERONOK bosan coz duduk lame2 seronok plak coz dpt tngok pemandangan yang bez...heheh

spas 2 pemandangan highways pown dah x de coz dah masuk terengganu... lalu tepi pantai melihat rumah2 tepi laut... pejalanan diteruskan dan aq tertarik gan satu tempat nie klu x silap kat DUNGUN kowt coz ad mall yang lengkap (wayang, bowling n etc)
pas 2 kte owg berenti kat masjid terapung gelaran orang tapi name nye MASJID SULTANAH TENGAH TENGKU ZAHIRAH....
mase pegy nie kteowg x singgah bandar KUALA TERENGGANU coz nak cepat...
n singgah di kedai makan di setiu...
terus agy hinnga sampai di KOTA BHARU...
di situ kami bermalam di HOTEL TEMENGGONG dekat2 gan pasar siti khatijah...
kteowg x rus ke bachok coz dah malam...
hotel nye boleh ar tahan tapi paling bez services dowg...mmg terbaek..heheh

esok (rabu) kteowg terus pejalanan ke BACHOK....
sampai bachok tercarik2 mane kolej nie...
ikut je sign board kat tepi jalan....
ikut pnye ikut tapi nape dye byk dlm kawasan pokok getah nie....pendalaman giler... igat kan salah jalan.... RUPANYA....
satu lagi kejetan yang terjadi... mmg ad kolej kat tngah2 ladang getah 2....
wah3x!!! mmg terbaek ar.... tersorok giler... kolej dah macam tadika...hahaha
kecik giler x macam kolej yang kat KL nie...
mmg pendalaman giler.... masak ar sedara aq nnty... eh lupe lak nak gi tau sedare aq nie ambik corse TEKNOLOGI KARDIOVASKULAR... alah nak jdi doktor jantung ar 2....heheh
jlan2 jap tngok2 sekeliling kolej.... tersenyum panjang aq....heheh ish2x...

lepas melawat kteowg beransur pulang ke KL...
TAPI x terus balik kte owg singgah dulu kat BANDAR KUALA TERENGGANU...
kat bandar KT 2 aq tngok banyak pembangunan dari di kelantan..
kat bandar 2 aq tngok aq mydin gan giant besar kat tenggah2 bandar n aq terpandang ad kuartes kat betul2 tepi giant 2... kat situ larh tempat MY BUAH HATI tinggal dulu...heheh
pas 2 aq ad nmpak SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN SULTAN SULAIMAN.... mmg cantik sekolah 2 mmg besar....hehehe
then kteowg gi jln2 kat PASAR PAYANG...hehe
sebelum pegy pasar payang aq singgah makan kat kedai yang mengadap sungai kuala terengganu 2... kat situ makanan mmg terbaek larh SEDAP GILERRRR...
aq order NASI AYAM PENYEK.... sedaPPPPP...
tapi harga nye mmg mahal... tp x pe sedap....hehe smbil makan leyh tngok pemandangan masjid kristal dari jauh....hehehe

jalan2 kat pasar payang aq beli baju selai tuk wat kenangan....hehehe
makcik aq beli mcm keropok lekor ar dodol ar macam2 ar....heehe banyak barang...hehe
tapi x bez aq jln2 x puas coz pegy sehari jewh tapi x pe ar dapat jejak kaki gak kat situ...hehehe

lepas 2 kiteowg terus pejalan balik ke KL....
itu larh serba sikit tentang pejalanan aq yang singkat di PANTAI TIMUR...
pape pown TERENGGANU mmg TERBAEK...hehehe