Ahad, 29 Mei 2011

mendaki bukit broga...



lepas balik dari pantai imur 2... aq lepak kampung jap... coz nenek aq suruh duduk sane dulu pas 2 baru balik...
erm patang 2 boring2 tak tau nak wat ape klu kat sini leyh gak on9 petang2...hehehe
so aq ckp ar gan sdare aq.. dye ckp "jom panjat bukit broga" alarh bukit nie kire terkenal ar gak coz dulu mase datuk syiekh muzhaphar syukur kawin dye ad bergaambar kat bukit nie...
bukit broga nie terdapat kat SEMENYIH sempadan NEGERI SEMBILAN....
klu dri kampung aq BERANANG naek moto dlm 10 minit....
so aq mule gerak kul 5 petang coz dye ckp nak tngo matahari terbenam...hehe
sampai sane parking moto... gerak untuk mendari.. tapi kteowg rowk dengan pakai selipar pakai baju biase2 jewh...hahahaha
daki pnye daki mmg penat... sedare aq yang kire badan besar nie dah separuh mati dah aq tngok... dye pnye rehat smpai terbaring kat atas tanah 2...hahahah
sampai kat atas kteowg tngok pemandangan mmg terbaik.... cantik giler dengan angin yang bertiup sesegar angin di tepi pantai...hehehe
tengah aq duduk atas batu 2 sedare aq yang ppuan nie pangil aq ingat kan nak ape upenya nak bagi aq marker pen tah mane tah dye jmpe.... so aq ape agy dengan idea giler aq tulis name seseorang kat atas batu 2....eheheh name sape..??? aish ade ler...hahaha
kteowg duduk2 kat puncak sambil menunggu matahari terbenam....
sampai watku matahari terbenam klu x silap kul 7 petang...
mmg cantik, terbaik pemandangan.... perggghh cantik giler....hehehe
puas aty aq penat mendaki td terus hilang....
dah selesai tngok pemandangan kteowg turun..
mase nak turun mmg susah bape kali aq terjatuh...hahaha
selipar putus larh....hahaha 2 ler mendaki pakai selipar...hahaha
sampai di rumah dengan aty teruje..hahaha
nie aq nak share skit pic gan kowg...














l

fon si dia hilang...??

erm fon si dia hilang rupenye ingat kan ape td...
ptot ar aq msg x epy.... risau ar gak semalam...
ary nie dye tepon kte fon dye hilang... lege skit aty nie...hehehe