Ahad, 15 Mei 2011

nasyid...

tajuk nye nasyid...wah3x... cewah...heheh
erm tapi mmg aq minat pown naysid...
sbb lagu dye leyh tenangkan diri...
tapi rock jiwang pown aq suke gak...hehehe
eh ape lak jiwang masuk lak nie...hehehe
kembali pada nyasid aq tau tau ar nape ramai yang lebih sokong lagu omputing 2...
bukan nak cakap ape tapi mmg aq x bape suke lagu omputih... tapi ad ar skit..
aq rase larh kan lebih tenang dngar naysid.... 2 pendapat aq larh...
ad gak owg kate aq nie ketinggalan zaman coz x layan lagu english...
tapi bag aq lagu cam 2 mmg aq x suke.... nape dowg nak ckp cam 2...
diri masing2 lain ko ad minat sndiri aq ad minat sendiri..
aq minat nasyid larh... buukan marah cume bagi tau jewh...hehehe
lagi satu mmg dari kecik aq x suke english...hehehe
tapi aq suke blaja bahase arab....heheh sume x tau minat aq nie termasuk keluarge aq...heheh



nie lagu yang aq baru downlode coz ad hanbe Allah nie share gan aq.... kami mmg same2 minat nasyid....hehehe syukrun..
AISYA HUMAIRA _UNIC

Wajah berseri pipi kemerahan
Engkau digelar Aisya Humaira
Namun bukan ingin ku bicarakan
Hingga dirimu jadi sanjungan
Tetapi merahnya dalam perjuangan
Peniup semangat suami

Khabar al kisah ku titik bermula
Telah mencalar kebahagiaan
Fitnah munafiqun tak kenal sesiapa
Insan yang mulia atau sahaya
Hatta dirimu mahar melebih
Yang setanding embun kasirin

Usah ditanyakan mengapa
Lewatnya turunnya nur itu
Bagi membuktikan kepalsuan
Tuduhan seorang pendusta

Pilihlah hikmatnya
Di sebalik tiap kejadian yang telah berlaku
Tuhan tidak akan pernah
Mempersia-sia ketabahan soerang insan
Dalam mengharungi arus kehidupan
Yang penuh lena ujian

Takkan terhidu harum mewanggi
Jika tak dinyalakan setanggi
Takkan terasa manisnya hidup
Andai tak dilambung gelora

Kau isteri sejati yang memangku nabi
Saat hujung nyawa kan pergi
Sungguh beruntungnya dikau
Punyai suami yang amat mengasihi umatnya
Dia insan yang mulia
Kau semadikannya di ruang kamarmu


sunway lagoon

nak cite sikit yang semalam aq gi sunway lagoon gan mmber skolah..
emy, syafix, aloi, syaz...
rancang nak reunion tapi memandangkan ramai yang x pegy mmg batal lah en...
kiteowg naek kete syafix coz jimat sikit x yah ar aq bawak moto...hahaha
masok sunyak lagoo. kiteowg masuk yang ALL PARK pnye
harge nye RM75
mahal..??? mmg ar mahal tapi ape salah nye skali skale...
tapi mmg bez ar kat sane... dapat maen ALL game 2... ary 2 pegy x masok yang all park, masok yang harge biase jewh..
kiteowg pegy dlm kul 11.30 balik kul 5.00
tapi yang x bez si dia x ikot... klu si dia ikot mmg ar bez gile....hahahahah
kat sane ad mcm2...
kat sunway lagoon ad 7 park..
EXTREME PARK: paintball shooting range, wall climbing, all train vehicle, kayaking, jet boat, swan ride, flying fox...
kat extreme park nie aq maen paintball bez owh peluru cam buah tomato lak....hahah
pas 2 aq naek kayak gan syaz.... tapi siot pnye emy gan syafiq maen simbah2 lak dah ar air tasik 2 busuk....adoi...
flaying fox aq gan syafix x naek...hahahaha
mase dowg gi maen flaying fox 2 aq gan syafiq gi ar kat loker tah cam ne loker x leyh bukak..adoi... pas 2 ternampak ar upenye ad tali bag emy tersangkut perrrggh puas kiteowg mmbukak nye... yang susah nye pakai password nak bukak... akhirnyaa kkami berjaya gak....hahaha

WILD FIFE: kteowg tngok mcm2 binatang tapi x sebanyak kat ZOO ar...heheh
tapi bez ar...

WORLD OF ADVENTURE :kat sini banyak aktiviti air ar.... gelonsor air kte maen bez 2 bez tapi yang x bez 2 menunggu nak naek 2 mmg ramai owg...adoi...

WILD2 WEST: vultuure, buffalo bll coaster, niagara fall flume ride, chief crazy horse carousel, colorado splash mc2 agy ar...

WATER OF AFRICA: tmpat water park

BEACH SURF: kat sini ad tnpat maen bolo tampar gan futsal pantai....

SCREAM PARK: kat sini ad umah hantu... kiteowg masok ar kat sini mule kat pintu masuk ad owg bagi taklimat pendek... ckp x leyh usik antu time ckp 2 ad ke patot hantu sergah aq x terkejut tapi mmber aq ar....hahahaha
dye sroh make one line... kes menolak2 x nak duk dpan... akhirnye aq mengalah aq duk dpn... coz aq ar berani skit dri mmber yang laen... betul x tipu..
mule2 masok 2 rase takoet ar gak... tapi laem2 dah x rase pape pown... tapi si syafiq 2 dari masok smpai kuar asik pegang bahu aq jewh... penakut betul ar...
dah suku jalan x rase takot dah... aq siap leyh lawak2 agy kat dlm 2... aq rase antu pown dah bosan nak kenekan aq.... abiyh dye sergah aq x takot pown... aq kenekan balik ad ar...hahaha
saje je nak menganjing aq diam2 jalan tngu kat tingkap kecik yang antu kuar 2 kan.... aq tngu kat situ antu kuar2 jewh dye lak terperanjat aq sergah....hahahaha nak kenekan aq silap owg ar...hahaha macam2 agy aq wat... aq rase antu dah x aq selera kacau aq...coz asik x menjadi jewh..hahaha

2 je cite panjang lebar aq kat sane....hahaha